Калкулатор за изчисляване на майчинство - изчислете размера на Вашето обезщетение

Митрева официално подаде оставка

by Атанас Цветанов on май 18, 2011

Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева подаде оставка във вторник пред депутатите на ГЕРБ. Това се случи, след като миналата сряда изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов обвини НОИ в неправилно планиране на приходите по осигурителните вноски.

Доброволното оттегляне от поста е единственият законен начин мандатът й, който изтича през май 2013 година, да бъде прекратен предсрочно от парламента.

На заседанието на парламентарната група на ГЕРБ Митрева заявила, че винаги е действала професионално. От ГЕРБ й благодарили за свършената работа и й пожелали всичко най-хубаво.

Във връзка със събитията КНСБ в официално писмо до медиите се дистанцира от претенциите на управляващите. “Правилата на управление и държавническата етика изискват, когато има претенции и недоволство от действия на служители или ръководители на държавните институции, те да се предявяват открито, да им се потърсят съответни обяснения и лично да им се съобщават управленските решения“ пише в писмото, с което синдикатът застана зад Христина Митрева.

Миналата седмица, когато за първи път се заговори за оставката на Митрева, неофициално се коментира, че на мястото й може да се върне бившият дългогодишен шеф на НОИ Йордан Христосков. По-късно този вариант беше отречен от представители на ГЕРБ.

Към момента подходящите кандидатури за управител на НОИ са две. Едната е на Светлана Ангелова, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на социалната комисия. За вторият кандидат се знае само, че е икономист с опит в социалната сфера.

Очаква се наследникът й да встъпи в длъжност в началото на юни.

Разгледайте и други документи от осигуровки

Leave a Comment

Previous post:

Next post: